Thursday 29th June 2017,
Vette Schijven

Nasty Mondays presenteert : “De tweede editie van Klankfest!” 15>24 Juli

Levi 29 juni 2016 Reacties staat uit voor Nasty Mondays presenteert : “De tweede editie van Klankfest!” 15>24 Juli
Nasty Mondays presenteert : “De tweede editie van Klankfest!” 15>24 Juli

Klankfest – het elektronisch muziekfestival dat vorig jaar het teloorgegane 10Daysoff meer dan waardig verving –is helemaal klaar voor een tweede ronde van party mayhem in de legendarische Concertzaal van de Vooruit tijdens de Gentse Feesten. Want zeg nu zelf, Gentse Feesten zonder een waar dance festijn, dat kan toch niet! Net als vorig jaar zullen ze onder de noemer ‘Nightlife United’ een mix van de beste elektronische muziek brengen voor nachten vol zwoel dansplezier en uitgelaten feesttaferelen. Daar waar vorig jaar gefocust werd op de Gentse spelers in het nachtleven, brengt Klankfest dit jaar clubs en club-concepten uit het hele land naar het hartje van de Gentse Feesten zone. Samen brengen ze 7 nachten lang een brede waaier aan elektronische muziekstijlen: van house tot techno, van drum ‘n’ bass tot retro. De volledige line-ups vind je hieronder !

Vrijdag 15/07 – Topnotch tech-house

Supported by Decadance, Tijgerkracht & Nachtwacht

Klankfest2016-Poster-15-07

Decadance, de gerenommeerde Gentse underground club zorgt samen met Tijgerkracht en Nachtwacht voor een rechttoe rechtaan tech-house-feestje op vrijdag 15 juli. Tijgerkracht, het concept van Decadance resident Pete Howl haalde al heel wat grote namen als Martin Buttrich, Re.You, Hector, …naar Gent met een ongeëvenaarde sfeer. En ook Nachtwacht wist de laatste jaren een geduchte reputatie op te bouwen met namen als Catz & Dogz, Technasia, Matthias Tanzmann, … Deze heilige drievuldigheid zal de dansvloer zeker in lichterlaaie zetten op de openingsavond van Klankfest 2016! Ze halen daarvoor de Berlijnse techno godin Ellen Allien van het beroemde B Pitch Control label en de Mexicaan Hector van onder meer Mobilee, Decay Records en zijn eigen Vatos Locos naar Gent.

Line-up:

Ellen Allien ( B Pitch Control, DE), Hector (Vatos Locos, MX), Pete Howl, Rupert Harvey & JLN, Jayveeda & Lunoize

Tickets:

15€ in vvk

Meer info:

www.facebook.com/events/292676841075097/

Zaterdag, 16/07 – Solid house for stormy seas

Klankfest2016-Poster-16-07

Supported by Feestgedruis & Labyrinth

Op zaterdag, 16 juli is de Hasseltse Labyrinth Club in Gent te gast. Van bij de start wisten zij de grootste namen uit de dance wereld te booken met groot succes. Zij zullen de dansvloer naar stormachtige taferelen voeren samen met hun piratenbroeders van Feestgedruis die je dezer dagen op heel wat plaatsen als Club Vaag, Secret Sondag, … en festivals als Extrema en Cirque Magique vindt. Het schip wordt aangevoerd door Reboot die onder meer naam maakte op Luciano’s Cadenza label en ook bij Sven Väth’s Cocoon familie geen onbekende is. Hij deelt het roer met het duo Thugfucker dat hun carrière geboost zag na enkele welonthaalde releases op Life & Death & Visionquest. Ze runnen nu ook hun eigen Thugfucker Recordings label.

Line-up:

Reboot (Noon Rec, DE), Thugfucker (Life & Death, US), Maxim Lany, Lamaz

Tickets:

15€ in vvk

Meer info:

www.facebook.com/events/258657357838446/

Woensdag, 20/07 – Techno from the darkest depths

Klankfest2016-Poster-20-07

Supported by Kozzmozz & Ampere

Sinds 1995 brengt Kozzmozz steeds opnieuw de meest ongeëvenaarde techno-feestjes die iedereen doen duizelen met hun ijzersterke line-ups. Kozzmozz vormt dus ontegensprekelijk een gevestigde waarde binnen de Belgische techno-scene. Zij slaan deze keer de handen in elkaar met Ampere dat het voorbije jaar het kruim van de internationale scene naar hun visueel pareltje met ecologische dansvloer onder het Antwerpse Centraal station wist te lokken. En nu brengen ze samen een line-up van de bovenste plank naar Klankfest op woensdag 20 juli. Headliner is één van de meest begeerde Belgische techno artiesten op internationaal niveau nl. Peter Van Hoesen. Daarnaast ook nog een live-act van Sigha en een dj-set van Answer Code Request dat furore maakt op labels als Ostgut Ton en Marcel Dettmann Records. Met uiteraard ook de residents van zowel Kozzmozz als Ampere.

Line-up:

Peter Van Hoesen (Time To Express, Dekmantel, BE), Sigha Live (Token, Blueprint, UK), Answer Code Request (Ostgut Ton, MDR, DE), Hemer, Laurens, Spacid, Kr!z

Tickets:

15 Euro

Meer info:

www.facebook.com/events/1045945218831140/

Donderdag, 21/07 – A perfect slice of techno with a side dish of house music

Klankfest2016-Poster-21-07

Supported by Labyrinth : Diynamic Showcase

Donderdag 21 juli komt de Labyrinth club uit Hasselt nog eens terug naar Klankfest voor een solo performance. Als je weet dat de bezielers van deze club ook verantwoordelijk zijn voor het razend populaire Extrema Outdoor festival dan weet je dat ze deze uitdaging makkelijk zullen waarmaken. Ze presenteren bovendien een showcase van één van de hotste labels van het moment: Solomun’s Diynamic! Met op de line-up drie namen die je op de coolste plaatsen ter wereld vindt: van Sonar tot Tomorrowland, van Panorama Bar tot Fabric. En nu dus op de Gentse Feesten!

Line-up:

Kollektiv Turmstrasse (Diynamic, DE), Ost & Kjex Live (Diynamic, NO), Karmon (Diynamic, NL), Tofke

Tickets:

18€ in vvk

Meer info:

www.facebook.com/events/1748818765399996/

Vrijdag 22/07 – Drum and Bass

Klankfest2016-Poster-22-07

Supported by Steam, Deal with the Bass & One87

Op vrijdag 22 juli laat Decadance zich van een andere kant zien met hun Steam en Deal with the Bass concepten. Die krijgen de volle support van Drum ‘n’ Bass promoter en dj. One87. Steam is één van de langstlopende Drum ‘n’ Bass concepten in België en ook One87’s Star Warz parties draaien al zo lang mee. Deal with the Bass zorgt voor wat recentere input. Hou hun pages in de gaten voor de grote headliner uit de UK maar met Agressor Bunx uit Oekraïne en alle usual suspects van bovengenoemde organisaties, weet je nu al dat dit weer een een Drum ‘n’ Bass-avond to remember wordt.

Line-up:

Special guest TBC, Agressor Bunx (Bad Taste, Program, UA), One87 & MC Mush, Cedex & Higher Underground, Hookerz, Empire, Mad Motion, Solace; Hosted by MC Nice & MC 3XB

Tickets:

10€ in vvk

Meer info:

www.facebook.com/events/266136207081790/

Zaterdag 23/07 – Belgians do it better!

Klankfest2016-Poster-23-07

Supported by ‘The Sound of Belgium’

Aan het eind van de jaren 80 werd België wakker geschud door de sound van de New Beat. The Sound of Belgium bracht het rijke Belgische dance-verleden dat op dat moment een hoge vlucht nam, opnieuw onder de aandacht. The Sound of Belgium brengt dan ook graag een op en top Belgische line-up die volledig inzet op de originele Belgische club-vibes, van new beat en house tot pure 90’s trance en techno sounds. Met aan het hoofd van de line-up Stefaan Vandenberghe die die eerste sounds als eerste de Gentse ether instuurde op het toen nog SIS (nu Topradio) genaamde radiostation.

Line-up:

Stefaan Vandenberghe (aka T-Quest), Yves Deruyter, Eric B, Fred Nasen, Jozef Devillé

Tickets:

15€ in vvk

Meer info:

www.facebook.com/events/1244812458870157/

Zondag 26/07 – The last dance: house and techno from dusk ‘till dawn

Klankfest2016-Poster-24-07

Supported by Decadance

Decadance, de club gelegen in de Overpoort, hoeft geen introductie meer. De zeer gekende underground techno en house club is met zijn lange openingsuren een unicum binnen het Gentse nachtleven. Decadance mikt met zijn concepten graag op een gevarieerd publiek, dat zowel jonge studenten als iets oudere doelgroepen aantrekt. Het is dé plek waar elke house en techno freak zijn gading vindt. En dat wordt ook gereflekteerd in de line-up van zondag, 24 juli. Zowel meer house getinte als door techno doordrongen sounds komen er van de Nederlander De Sluwe Vos, Duits techno meester Jonas Kopp en Londenaar Dax J, stuk voor stuk artiesten die graag geziene gasten zijn in instituties als Berghain in Berlijn en op festivals als Awakenings, Lowlands, … Kortom de ideale afsluiter voor Klankfest en dit tot in de vroege uurtjes … of misschien zouden we beter zeggen de late uurtjes want de deuren blijven open tot 14u00 ’s middags. De Gentse Feesten 2016 afsluiten doe je dus weer best op Klankfest!

Line-up:
De Sluwe Vos (4Lux, Patron Rec, NL), Jonas Kopp (Tresor, Stroboscopic Artefcats, DE), DAX J (Monnom Black, Soma, UK), Pete Howl, Trixy, Seba Lecompte, Pilose, Maté, Man Outta Space
Tickets:
15€ in vvk
Meer info
: www.facebook.com/events/995329710585712/

Concertzaal Vooruit

Van vrijdag 15/07 tot en met zondag 24/07

Van 23u tot …

Min.Leeftijd 18jaar

www.klankfest.be

www.facebook.com/klankfest

Comments

comments

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.