Thursday 29th June 2017,
Vette Schijven

Cirque Magique Festival – 5/6/7 Augustus – Ledegem

Levi 29 juni 2016 Reacties staat uit voor Cirque Magique Festival – 5/6/7 Augustus – Ledegem
Cirque Magique Festival – 5/6/7 Augustus – Ledegem
Het festival Cirque Magique in Ledegem nam vorig jaar een vliegende start met 4.000 bezoekers en een buitengewone sfeer. Zo buitengewoon dat het internet en de media er dagenlang vol van stonden en ze meteen de award voor ‘Best Breakthrough Festival’ in ontvangst mochten nemen op de Red Bull Elektropedia Awards. Cirque Magique slaagde er duidelijk van bij de eerste editie in hun publiek een echt magische ervaring voor te schotelen. Die werd gecreëerd door prachtige stages, echte circusacts en vooral een top line-up van gevierde undergroundartiesten op het vlak van house, techno & retro. Cirque Magique tovert dit jaar verder met dezelfde formule en doet er graag nog een schepje bovenop. Daarvoor werd een weldoordachte line-up van niet minder dan 65 nationale en internationale artiesten samengesteld waarbij opnieuw resoluut wordt gekozen voor een uniek en vooruitstrevend programma.

Net zoals vorig jaar gaat het feest van start op vrijdag maar deze keer wel enkel voor zij die op de camping verblijven. Die camping wordt dit jaar trouwens twee keer zo groot. Op de Camping Stage,‘The Muse’ genaamd, zullen de eerste beats vanaf 16u00 door de speakers schallen. Op het menu een combinatie van lokaal talent dat gerust zijn mannetje kan staan tussen de grotere namen van het land en die gegarandeerd een uiterst dansbaar sfeertje zullen creëren, alsook twee internationale artiesten. Namen als Clerkie en Tremenzz van Par’azaar Artist Agency, Endove van Søndag of Ilario Liburni vs Deltano en de Franse Mainro van de Sweet Trade-familie. Zij krijgen het gezelschap van de Duitser Sven Tasnadi die platen uit heeft op Sven Väths befaamde Cocoon-label, Pokerflat en vele anderen. We zijn ervan overtuigd dat ze iedereen in de perfecte mood zullen brengen. Op de Camping Stage worden de kampeerders trouwens ook op zaterdag en zondag al iets vroeger in de sfeer gebracht en volgt er telkens een afterparty wanneer de festivaldag is afgelopen.

Zaterdag breekt het festival helemaal los vanaf 12u00 ’s middags met niet minder dan drie volwaardige stages. Nog altijd geen plaats voor EDM en consoorten op Cirque Magique, wel voor een breed gamma van de beste, underground elektronische muziek: van house tot techno, van het verleden tot het heden.

Op de Cirque Magique Stage geeft lokaal talent Masian de aftrap van wat zonder twijfel opnieuw een magisch weekend wordt. Hij wordt opgevolgd door Flapjackers uit Antwerpen en Be Svendsen Live die al mocht aantreden op festivals als Boom, Burning Man, Fusion, … Daar perfectioneerde hij zijn mix van hypnotiserende circus, shaman, cowboy techno. De toon zal meteen gezet zijn! Daarna gaat het meteen richting nog meer impressionant buitenlands talent zoals de Italiaanse Francesca Lombardo van Crosstown Rebels, de Duitser Chris Tietjen van Cocoon die er vorig jaar ook bij was en als headliner niemand minder dan Technasia. Sinds jaar en dag (1996 om exact te zijn) een begrip in de housewereld met zelf opgerichte labels als Sino en Technasia Records. Labels die namen als Joris Voorn en Steve Rachmad op de wereldkaart plaatsten en waarop ook 3 albums van Technasia zelf verschenen. Te gast op de hipste feesten in Ibiza en de grootste festivals ter wereld, zien we Technasia maar wat graag terug op de Cirque Magique Stage op 6 augustus.

Cirque Magique gaat echter niet alleen prat op grote buitenlanders maar heeft ook groot vertrouwen in eigen talent. Daarom vind je hier ook Dimitri Andreas uit Kortrijk die met releases op ontelbare buitenlandse labels bekender is in het buitenland dan hier. Iets wat we eigenlijk ook van Igor Vicente kunnen zeggen met zijn releases op Mobilee. Hij sluit de Cirque Magique Stage af op zaterdag.

Op de Feestgedruis Stage vind je een fijne selectie internationale house- en minimalartiesten naast talenten van eigen bodem. Te beginnen met Index, ook wel beter gekend als Murvin Jay & Curtis Zeki uit Brussel. Zij worden gevolgd door het live-project ABSURD van Labyrinth Bookings dat zopas een meer dan welgeslaagd debuut maakte in Club Vaag en de Rus Maksim Dark die onder meer platen uitbrengt op Dubfires label Sci-Tec. Ook hier vinden we heel wat bekende internationale talenten terug zoals de Canadees Carlo Lio of de Italiaan Marco Faraone die je op heel wat van de beste labels ter wereld vindt: Be as one, Truesoul, Drumcode en Get Physical om er maar enkele te noemen. Verder ook nog Minus-talent Hobo en als kers op de taart: Dubfire! Hij verdiende zijn strepen in de muziekwereld als lid van 4-voudig Grammy Award-winnaar Deep Dish. Dezer dagen vind je hem steevast aan de zijde van zijn goede vrienden Richie Hawtin en Sven Väth en op hun events. En nu dus als hoofdact op Cirque Magique!

De derde stage wordt ‘The House of the Bull’ met daarop classics u gebracht door de Belgische veteranen in het vak. Op zaterdag zijn dat namen als Yves Deruyter, DJ Ghost, Quincy, Zolex, Bountyhunter en vele anderen. Stuk voor stuk namen die jarenlang het mooie weer maakten in de bekendste Belgische clubs en nu weer helemaal hot zijn door events als Age of Love, The Sound of Belgium, Cherry Moon, Bonzai en meer.

Dit jaar wordt ook zondag een volwaardige festivaldag met drie full on stages en opnieuw de perfecte mix van groots buitenlands en binnenlands talent.

De Cirque Magique Stage wordt op zondag geopend door Limits uit Antwerpen die zopas een eerste hit scoorde op Studio Brussel met ‘Fading Away’. Next up, één van onze vrouwelijke hoogvliegers met Chantal van Café d’Anvers en FM Brussel, gevolgd door Whizz, één van de allereerste leden van Sweet Trade. Daarna volgen drie buitenlandse kleppers van formaat. Eerst en vooral een back-to-back set van Dominik Eulberg vs Gabriel Ananda. Ooit een bijna onafscheidelijk duo dat een aantal hits scoorde, zoals ‘The Space Between Us’, en daarna samen live alle grote events ter wereld aandeed. Nu gaan ze al even elk hun eigen weg maar voor Cirque Magique brengen ze de magie van vroeger graag nog eens tot leven. Dat dit een bijzondere performance wordt, is nu al een feit, zeker aangezien ze 4 uur lang de decks zullen bemannen. Zij zullen de dansvloer klaarstomen voor de grote headliner van zondag en dat is de machtige Nic Fanciulli. Hij bracht al meer dan 100 releases uit op zijn label Saved Records en werkte al samen met artiesten als Underworld, U.N.K.L.E, Loco Dice, Josh Wink, Hot Natured en Tracey Thorn. Hij kondigde zopas ook zijn eerste soloresidentie in Pacha Ibiza aan en hij zal die Zuiderse sfeer naar Ledegem meebrengen.


Op de Feestgedruis Stage vinden we op zondag heel wat live-werk en dat opnieuw van zowel binnen- als buitenlands talent. De stage wordt opgewarmd door Andrea Giuliani & Luca Rossetti, de enige buitenlandse artiesten op het Par’azaar Artist Agency en dan is het al meteen tijd voor het grote werk. AMyn van Moodfamily zal er een strakke live performance brengen. Joran van Pol doet er sowieso nog een schepje bovenop. Deze Nederlander mocht zijn debuutplaten uitbrengen op de labels van twee van de grootsten op aarde: Richie Hawtin en Dubfire, need we say any more? Dan volgen drie spetterende live-acts na elkaar, te beginnen met Martin Maler uit eigen streek die momenteel goed scoort met zijn eigen Trianglesquare Records. Daarna is het de beurt aan Shaded, nog zo’n act van Dubfires label Sci-Tec die ons vorig jaar compleet omverblies en die we dus maar al te graag terug zien. We kijken ook enorm uit naar Matador zijn liveset. Ontdekt door Richie Hawtin voor Minus, staat hij nu al helemaal op eigen benen met een eerste album ‘Ructions’ op zijn eigen Rukus-label. Paul Ritch neemt het van hem over. Op zijn label Quartz verschenen tracks of remixen van verschillende van onze andere headliners zoals Carlo Lio, Nic Fanciulli en Dubfire. Zo blijkt dat op Cirque Magique niet alleen het publiek met elkaar verbonden is, maar ook heel wat van de artiesten! Ode Maen en Massaar krijgen tot slot dit jaar de eer het podium af te sluiten na al hun grote helden.

Dit jaar zijn op zondag ook een aantal grote buitenlandse gasten te vinden op de ‘House of the Bull’ Stage. Eerst en vooral Jaydee die met Plastic Dreams één van de grootste hits die de elektronische muziek rijk is, voortbracht. Maar ook Jam & Spoon zullen aantreden, die tal van hits scoorden in de jaren ‘90. Voeg daar nog namen aan toe als Mr Sam van John Digweeds Bedrock, DJ George’s van La Bush, Marko de la Rocca, Quincy en nog meer ‘usual suspects’ en je weet dat deze retro stage ook alleen maar het beste van het beste zal aanbieden.

Cirque Magique blijft zorgen voor een magische touch. Echte magie die vertrekt vanuit een gevoel, een echt gevoel dat zorgt voor pure energie. Energie die vertrekt vanuit het hart en zorgt voor een sfeer die de dagelijkse realiteit overstijgt. Een sfeer waarin echte wonderen de wereld nog niet uit zijn…

Cirque Magique wordt opnieuw een heel gezellig festival ‘from the people, for the people’, iets wat je zeker weer zal voelen aan de sfeer. Want hoe impressionant de lijst van artiesten ook is, Cirque Magique zou Cirque Magique niet zijn zonder het publiek, een publiek van gelijkgezinden die elk een eigen (circus)artiest in zich dragen en die op Cirque Magique mogen beleven.

Uiteraard blijft Cirque Magique gaan voor de hoogste kwaliteit op alle vlakken en zal er dit jaar ook weer aandacht zijn voor ecologie, bijzondere catering en de kids …

Praktisch

Locatie:

Terreinen in de St.Pietersstraat te Ledegem

Data en uren:

Vrijdag 5 augustus: Opening camping: 15:00 The Muse: 16:00 – 03:00

Zaterdag 6 augustus: Festivaldag: 12:00 – 02:00
The Muse: 10:00 – 12:00 en 02:00 – 04:00

Zondag 7 augustus: Festivaldag: 12:00 – 00:00

The Muse: 10:00 – 12:00 en 00:00 tot 02:00

Kids Magique: 12:00 – 18:00

Maandag 8 augustus: 12h00: camping sluit

Leeftijd: +18 jaar

Volledige line-up:
Vrijdag: Préparty Camping

Tremenzz, Endove, Mainro, Ilario Liburni b2b Deltano, Sven Tasnadi, Clerkie

Zaterdag:
Cirque Magique stage:

Masian, Flapjackers, Be Svendsen live, Francesca Lombardo, Dimitri Andreas, Chris Tietjen, Technasia

Feestgedruis stage

Index, ABSURD live, Maksim Dark live, Marco Faraone, Hobo, Carlo Lio, Dubfire

House of the Bull:

Dimi, Cosmo, Bolle, Olivier Pieters, Quincy, Bountyhunter, Zolex, Youri Parker, Franky Jones, DJ Ghost, Yves Deruyter, Mike Thompson & Alain Faber

Zondag:
Cirque Magique stage:

Limits, Chantal, Whizz, Dominik Eulberg b2b Gabriel Ananda, Nic Fanciulli

Feestgedruis Stage

Andrea Giuliani & Luca Rossetti, AMyn live, Joran Van Pol, Martin Maler live, Shaded live, Matador live, Paul Ritch, Ode Maen & Massaar

House of the Bull:

Laurent Top, Quincy, Jaydee, Marko De La Rocca, Mr Sam, Michael Forzza, CP, DJ George’s, Jam & Spoon, Phi Phi

Toppers line-up:

Dubfire , Technasia, Dominik Eulberg b2b Gabriel Ananda, Nic Fanciulli, Shaded live, Matador live, Paul Ritch, Marco Faraone, Hobo, Carlo Lio, Francesca Lombardo, Dimitri Andreas, Chris Tietjen, Jaydee, Jam & Spoon, Phi Phi, Bountyhunter, Zolex, ..

Tickets:
Full circus experience ticket:

94,00 €

Toegang tot camping en festival van vrijdag tot maandag

Full circus experience VIP ticket:

194,00 €

Toegang tot camping en festival van vrijdag tot maandag + toegang VIP deck

Circus experience ticket:

85,00 €

Toegang tot festival op zaterdag en zondag

Circus experience VIP ticket:

185,00 €

Toegang tot festival op zaterdag en zondag + toegang VIP deck

Daywalkers Saturday:

46,00 €

Toegang tot festival op zaterdag

Daywalkers Saturday VIP:

99,00 €

Toegang tot festival op zaterdag + toegang VIP deck

Daywalkers Sunday:

46,00 €

Toegang tot festival op zondag

Daywalkers Sunday VIP:

99,00 €

Toegang tot festival op zondag + toegang VIP deck

Kids Magique:

10,00 €

Toegang “Kids Magique” op zondag (enkel voor kids tussen 4 en 12)

Meer info:

www.facebook.com/cirquemagiquefestival
www.cirquemagique.eu

Comments

comments

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.