Thursday 29th June 2017,
Vette Schijven

bunkTEK hosted by SILO – Vrijdag, 7 augustus @ Glabbeek – BE

Levi 2 augustus 2015 Reacties staat uit voor bunkTEK hosted by SILO – Vrijdag, 7 augustus @ Glabbeek – BE
bunkTEK hosted by SILO – Vrijdag, 7 augustus @ Glabbeek – BE

Dat de samenwerkingen tussen bunkTEK en SILO steeds een schot in de roos zijn, bewezen de vorige edities. In de zomer van 2011 sloegen ze een eerste maal de handen in elkaar en sindsdien zijn ze twee handen op één buik. Op vrijdag 7 augustus keren ze wederom naar het rustige Glabbeek in Vlaams Brabant. Een prachtig totaalplaatje is het decor van een avond en nacht die je van disco en funk naar de verschillende gedaanten van house en techno leidt. Dompel je tussen 19:00 & 05:00 onder in de geschiedenis, het heden en de toekomst van de elektronische muziek.

Twee Detroit legenden zakken af naar het Hagelandse dorpje nl. Moodymann en Robert Hood in de gedaante van Floorplan . Maar ook de toekomst staat centraal en daarom nodigt SILO de jonge Brit Leon Vynehall uit, één van de meest talentvolle producer-dj’s in de huidige scene. De nationale kleuren worden vertegenwoordigd door twee talenten uit Brussel nl Walrus & Handless DJ.

Moodymann aka Kenny Dixon Jr. is een beetje een mysterieuze artiest, maar de man horen en zien draaien is elke keer een feest. Enkele van z’n bekendste pareltjes zijn ‘Sunday Morning’, ‘Shades of Jae’ en zijn remix van Innerzone Orchestra’s ‘People make the world go round’. Zijn beste werk vind je op de compilatie ‘Silentintroduction’, één van de meest gelauwerde albums van het eind van de jaren ’90. In 2014 keert Moodymann terug met een gelijknamig album. Met dit meesterwerk bewijst hij dat hij na 20 jaar actief te zijn nog steeds één van de belangrijkste house producers is. Men kan zelfs stellen dat hij één van de beste house artiesten ooit is!

Robert Hood is synoniem voor minimale Detroit techno met de nadruk op soul en experiment. Samen met Jeff Mills en Mike Banks richtte hij Underground Resistance op. UR creëerde het moderne gezicht van Detroit techno en hun invloed is tot vandaag hoorbaar. Floorplan daarentegen is zijn uitlaatklep voor onbezonnen en uitbundige house, met een snuifje gospel. Z’n debuut album als Floorplan, ‘Paradise’, werd uitgeroepen tot album van 2013 en leverde meteen ook een instant classic nl. ‘Never Grow Old’ op.

Uiteraard is er dit jaar ook weer aandacht voor uiterst veelbelovend talent. De Brit Leon Vynehall releaste reeds op George Fitzgerald’s ManMakeMusic, Will Saul’s AUS label en het Nederlandse Clone Royal Oak. Hij weet daarin perfect de sfeer van de jaren ’70 disco en gouden tijden van de hip hop te verweven met house en wordt al snel gevraagd door vooraanstaande promotoren zoals de Berlijnse Panoramabar, het Amsterdamse Dekmantel, het Londense Field Day en ga zo maar door. Vorig jaar verscheen dan zijn eerste album ‘Music for the Uninvited’ op Martyn’s 3024 label en het werd meteen in de lijst van beste albums van 2014 opgenomen door Pitchfork. Deze man wordt big, net zoals vele andere artiesten die ooit op SILO aantraden. Wees er als de eerste bij om hem aan het werk te zien en vertel het aan je vrienden later.

Walrus en Handless DJ vervolledigen de line-up. Samen met Pierre en Kid Strike zijn zij de drijvende krachten achter Beyond dat onder meer twee-maandelijks neerstrijkt in de Brusselse Fuse. Het idee achter Beyond is om de andere kant van clubben te belichten. Ze halen hun inspiratie daarbij zowel uit de legendes van het verleden als de meest inspirerende talenten van vandaag. Integriteit, avant-garde en verwachting zijn hun sleutelwoorden en die klinken ons als muziek in de oren. Muziek die genres overschrijdt en bouwt op 30 jaar elektronische bagage en zo perfect in deze line-up past.

Stel je voor dat je in het midden van niemandsland bent. Opeens, net naast het militaire domein waar bunkTEK zijn oorsprong vond, herrijst een gezellig in- en outdoor event. Je trekt je schoenen uit en voelt het zand tussen je tenen en een reis doorheen de meest verwonderlijke muziek begint …

Praktisch:

Adres:

Steenbergenstraat 44 – 3380 Glabbeek – BE

Uren:

Van 19:00 tot 04:45

Tickets:

Voorverkoop: 14,- ; On-line: http://bunker-strandfuif.tickoweb.be/?lang=en

Fysiek:

GLABBEEK : BUNKER / KBC ; TIENEN : PLATO; AARSCHOT : KAFEE DE LIVING; DIEST : LOTUS / DEN ENGEL; HASSELT : GIGASWING; LEUVEN : BILBO; KESSEL-LO : PARADOX; SINT TRUIDEN : ADSHOE

Line-up:

★ Moodymann (Detroit – Mahogani Music)

★ Floorplan aka Robert Hood (Detroit – M-Plant)

★ Leon Vynehall (Brighton – 3024)

★ Walrus vs Handless DJ (Brussels – Beyond)

Info:

www.silo.be

FB: https://www.facebook.com/clubsilo

FB event page: http://on.fb.me/1DznhsZ

Comments

comments

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.